манифестације

ДОЊИ ТОВАРНИК - МАЈ 2022. ГОДИНЕ

свињарско повечерје

Организатор: Удружење жена „Сунчев цвет“ Доњи Товарник и Туристичка организација
општине Пећинци
Контакт особа: Лепосава Степановић – 064 480 5924

Свињарско повечерје је манифестација која се већ традиционално одржава у Ловачкој кући у Доњем Товарнику.  Циљ манифестације је да се сачува од заборава начин живота сремских свињара. Кува се „свињарска тарана“, певају се песме и причају приче о свињарима, надмећу се такмичари у демонстрирању вештине пуцања бичем, а удружења жена праве „старинске колаче“ и излажу своје ручне радове.

ОПШТИНА ПЕЋИНЦИ - СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ФОТОСАФАРИ КРОЗ ПРЕДЕО ГДЕ ПРИРОДА ГРЛИ ИСТОРИЈУ

Организатор: Туристичка организација општине Пећинци,

Контакт особа: Слободан Чавић – 060 500 58 00, agencijalav@gmail.com

Манифестација је први пут одржана 2021. године. Окупила је преко 70 најеминентнијих фотографа из целе земље и региона. Циљ сафарија је да се кроз фото записе учесника прикажу све лепоте наше општине, али и да се фотографи међусобно упознају, друже и да утиске понесу како кроз објективе,тако и кроз лични доживљај туристичке дестинације. 

АШАЊА - ЈУН 2022. ГОДИНЕ

Гибаницијада

Организатор: Туристичка
организација општине Пећинци

Гастрономска манифестација, која ће ове године бити одржана по 12. пут у Ашањи. Манифестација у част краљици међу ђаконијама – гибаници, из године у годину постаје све интересантнија посетиоцима, богатија разним култуно-забавним и спортским пропратним програмима, али и све масовнија по броју посетилаца и учесника-такмичара. Сви посетиоци су добродошли, а дегустирање гибанице је бесплатно.

кУПИНОВО - АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

Организатор: Удружење за културни развој „Колонија Купиново“ и Туристичка
организација општине Пећинци
Контакт особа: Богољуб Бастајић – 064 9583 839

Најзначајнија културна манифестација на територији општине Пећинци, 13-та по реду. Ликовна колонија се одржава у континуитету од 2009. године. Сликари бораве у Купинову, код чланова удружења, а раде у дворишту и просторијама Етно куће Путник, седишту Туристичке организације општине Пећинци. Сви посетиоци су добродошли у време трајања колоније и могу да посматрају или да се прикључе сликарима.

КУПИНОВО - РЕКА САВА - АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

Регата Мајке Ангелине

Организатор: Туристичка
организација општине Пећинци

Најмасовнија манифестација на територији општине Пећинци. Ове године регаташи ће кренути по дванаести пут на 25 километара дугу пловидбу реком Савом по ободу Специјалног резервата природе Обедска бара. Старт Регате је са Пландишта, а циљ на Скели (на ушћу канала Вок у реку Саву). Ово је
једина регата којој су захваљујући природном меандру реке Саве и старт и циљ у истом
месту – Купинову. Сви љубитељи мирне, моћне, равничарске реке Саве, добродошли су да са својим пловилима уживају у чарима пловидбе.

КУПИНОВО - СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

КУПИНИК - ДАНИ ЗМАЈЕВА

Организатор: Удружење “Зелени поглед” Купиново и Туристичка организација Општине Пећинци
Контакт особа: Перица Одобашић – 064 898 3699, arheolog.odobasic@gmail.com

Ова манифестација се одржава у част српског деспота Вука Гргуревића  Бранковића, који је у народу познат као Змај Огњени Вук.
Одржава се на аутентичном простору око тврђаве Купиник, Цркве св. Луке и Етно куће Путник у Купинову по четврти пут. Манифестација осликава дух средњег века на интрактиван начин кроз витешке борбе, пешадијско стреличарство, коњичко стреличарство, радионице калиграфије, средњовековног сликарства, ковачку радионицу. Утисак употпуњују јела средњовековне кухиње “деспотска трпеза“.

ОГАР - СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

КУРЗОВИНА ФЕСТ

Организатор: Туристичка
организација општине Пећинци

Ова манифестација се одржава у дворишту Етно куће Аксентијев кућерак од 2017. године. То је фестивал кукуруза, производа од кукуруза и народних рукотворина. Курзовина фест је богата културним, забавним, едукативним, а пре свега, гастрономским садржајем. Ове године се одржава по пети пут.